top of page
Tuna Mert

50. Yılında TurkishBank UK’den Türk Fotoğraf Sanatçılarına Destek



The Guardian’ın “Yılın fotoğraf etkinliği” olarak tanımladığı Photo London’ın 9. edisyonu, dünyanın önde gelen fotoğraf sanatçılarını Somerset House’da bir araya getiriyor. Bu yıl 16-19 Mayıs günleri arasında gerçekleştirilecek Photo London’da Türkiye'nin önde gelen galerileri ve sanatçıların sponsorluğunu 50. yıl kutlamaları kapsamında TurkishBank UK üstleniyor.

 

Direktörlüğünü Kamiar Maleki'nin gerçekleştirdiği Photo London, çok sayıda uluslararası galeriyi bir araya getirerek ziyaretçilere dünyanın en seçkin fotoğraf sanat eserlerini keşfetme fırsatı sunuyor. Fuar kapsamında Dirimart, Galeri Nev, Galerist, Martch Art Project, SANATORIUM, Versus Art Project ve Vision Art Platform gibi Türkiye'nin önde gelen galerileri ve sanatçıları, Türk sanatını uluslararası arenada temsil edecekler.





Photo London Direktörü Kamiar Maleki, partnerlerin bu yılki fuarda oynadıkları önemli rolün altını çiziyor:


“Partnerlerimizden her birinin, sanatçılarla çeşitli son derece yaratıcı yollarla etkileşim kurma kararlılığıyla fuarı zenginleştirmesinden özellikle heyecan duyuyoruz. TurkishBank UK’in Türk galerilerimize desteği; Belmond'un çağdaş fotoğrafçılığa verdiği destek ve Pictet'in Photo London'da fotoğrafçılığın genişliğini ve çeşitliliğini benimsiyor, medyanın geçmişini, bugününü ve geleceğini kutlarken yaratıcılığın ve yenilikçiliğin yeni alanlarına dalıyoruz. Amacımız güzel olduğu kadar düşündürücü ve herkesi ilgilendiren bir fuar olmak."



Photo London TurkishBank’ın Somerset House'ta desteklediği ikinci etkinlik, destek verilen ilk etkinlik 2016 yılında Masumiyet Müzesi Sergisi olmuştu. TurkishBank UK’in 50. yıl kutlamaları 3 Mayıs 2024 tarihinde İstanbul İngiltere Başkonsolosluğu'nda gerçekleştirilen özel bir resepsiyon ile başladı. Gecede galeri sahipleri, sanatçılar, Photo London temsilcileri ve TurkishBank’ın seçkin misafirlerine eşlik etti.


TurkishBank UK Yönetim Kurulu Başkanı Hakan Börteçene, partnerliğin yurtdışı basınında ‘’Photo London 2024’e Türk damgası’’ gibi öne çıkan başlıklarla dikkat çektiğini belirtti:


‘‘Bu özel senede, Grubumuzun misyonuna paralel Türk sanatının Londra pazarına ulaşmasını desteklemek istedik, sonuç çok başarılı oldu. Türk sanatının uluslararasına açılımı için uygun şartların oluştuğunun farkındaydık ama bu kadar büyük bir ilgiyi beklemiyorduk.’’


TurkishBank UK Yönetim Kurulu Başkanı Hakan Börteçene

Comments


Commenting has been turned off.

BASILI EDİSYONLARI KEŞFEDİN

bottom of page